Světová čokoláda
Nepřihlášený zákazník
V KOŠÍKU MÁTE
0
0 ks zboží za 0 Kč
Do košíku bylo vloženo: , ks

./znacky/stredni/11.jpg


 

Chocolat, Madagaskar


Finest Origin. Firma Chocolat Madagascar má ve svém repertoáru nejoceňovanější čokolády světa. Vyrábí je přímo na ostrově, ihned po sklizni, pouze z čerstvých kakaových bobů. Čokoláda si díky tomu uchovává původní chuťové vlastnosti surového kakaa. Chocolat Madagascar je světovým vítězem Golden Bean Award a držitelem mnoha dalších prestižních ocenění. Majitel firmy je proslulý svými fair-trade aktivitami, podporou místních zemědělců i ekologickým přístupem k pěstování kakaových bobů.

Z náručí přírody rovnou do tabulky čokolády!

Jak už název výrobce Chocolat Madagascar napovídá, jeho plantáže kakaovníků i samotnou výrobnu čokolády naleznete výhradně na tomto exotickém ostrově. Nádherný a pestrobarevný Madagaskar leží 400 km od pobřeží východní Afriky. Díky svým ideálními klimatickým podmínkám, úrodné půdě a rozmanité floře i fauně se stal domovem delikátního a jemného kakaa, které má zcela výjimečné chuťové a aromatické vlastnosti. Převažuje opojná vůně lesních plodů s intenzivní chutí citrusů. V jednotlivých odrůdách můžete objevovat pomerančové, dřevité a květinové tóny, karamel, med, kokos, tabák, kůži či sladce mléčnou zakulacenost.

Vynikající vlastnosti zdejšího kakaa nepotřebují žádná další vylepšení, příchutě, přídavky většího množství cukru či proces chemické alkalizace, což je u méně kvalitních hořkých čokolád běžnou praxí. I když Madagaskar proslul po celém světě vanilkou, firma se jejímu používání záměrně vyhýbá. Umožňuje tak čokoládě vyjádřit čistou chuť kakaového másla z Madagaskaru.

Cohocolate Madagascar pěstuje kakaovníky na severozápadě ostrova v údolí Sambirano. Najdeme zde nejvzácnější a nejušlechtilejší kakao světa odrůdy Criollo (zdejší pododrůda je nazývána Criollo Sambirano) představující méně než 0,1 % světové sklizně. Jeho kakaové boby mají netradiční bílou barvu a vynikají ovocnými tóny, které jsou samy o sobě předpokladem pro vznik té nejjemnější čokolády.  

Další odrůdou je delikátní a výběrové Trinitario (10 % světové sklizně), které vzniklo křížením ušlechtilého Criolla s odolnějším Forarestrem (90 % světové sklizně), jež se na ostrov dostalo v 18. století. Kombinace minerálů, výživné půdy, mikroklimatu, květin i místní topografie umožnily jednotlivým druhům kakaa rozvíjet specifické ovocné chuťové profily a křížením vznikly zcela unikátní teritoriální pododrůdy vyskytující se pouze v této části světa.
 
Zdejší křehké kakaovníky potřebují stín a ochranu před přímým slunečním svitem, rostou proto ukryté pod baldachýnem deštného pralesa. Ošetřovány a opečovávány jsou malgašskými farmáři, díky čemuž je uchován proces udržitelného zemědělství, které zároveň zajišťuje vzácné útočiště pro ohroženou faunu a floru Madagaskaru. Majitel firmy je znám jako důrazný ochránce hájící práva místních zemědělců i obyvatel.

„From bean to bar“, tak zní heslo Chocolat Madagascar. Od bobu z pralesa rovnou do tabulky jemné výběrové čokolády. Na rozdíl od většiny výrobců čokolády světa je továrna Chocolat Madagascar umístěna poblíž plantáží s kakaem. Kakaové boby jsou ihned po sklizni zpracovány, a to v průběhu několika dní, nikoliv let, jak tomu mnohdy v praxi bývá. Čokoláda tak reflektuje bohatou chuťovou komplexnost kakaových bobů a uchovává si nejvyšší možný podíl flavonoidů. Chocolat Madagascar vyrábí čokoládu stejným způsobem, jakým by vinař vytvořil nejlepší víno z hroznů vyzrálých na vinici poblíž svého vinařství. Řadí se mezi pouhé dva výrobce čokolády na ostrově, ostatní kakaové boby se pak vyváží do celého světa.
 


Rychlý kontakt
Světová čokoláda
HEALTH LINK s. r. o.,
Holická 1173/49a, Olomouc
tel.: 585 207 095
http://www.svetovacokolada.cz/
info@svetovacokolada.cz